HomeFoder › Min hund har diarre, hvad gør jeg?

Min hund har diarre, hvad gør jeg?

Hundedækken (foto: petworld.dk)

Pas på din hund (foto: petworld-vet.dk)

Hvis din hund har fået diarre, er det første, du skal gøre,  at kontakte dyrelægen. Forklar ham eller hende, hvad der er sket, hvor længe det har stået på, konsistent og så videre. Diarre hos hunde kan skyldes rigtig mange ting, alt fra allergi til at have spist noget forkert. Det kan også være noget langt mere alvorligt, hvorfor du skal tage hunden med til dyrelægen, hvis det står på over mange dage og kommer tilbage, uanset hvad du gør.

Det kan du selv gøre

Du kan som ejer gøre rigtig mange ting selv. Først og fremmest skal du faste din hund. Det lyder måske voldsomt, men det hjælper hunden til at genoprette salt- og væskebalancen i kroppen ligesom du kender fra dig selv. Og det hjælper til at få renset tarmene fra de bakterier, som i første omgang skabte problemet.

Du skal huske at regulere væskeindtaget. Din hund skal have væske mange gange i løbet i af dagen spædet op med sodavand som f.eks. 7-Up. Og så husk for guds skyld at holde øje med din hund, når I er ude, så den ikke drikker af fuglebade eller vandpytter.
Når fasten er slut – spørg din dyrelæge, hvor længe sådan én skal stå på – skal du give din hund en passende diæt, alt efter hvad der har forsaget diarreen i første omgang. Det kan være kost, der har fokus på fordøjelsesproblemer, tarmbetændelse eller sågar den akutte diarre.

Uanset hvilken diæt du vælger til din hund, skal du være opmærksom på, at det bliver indfaset, som det er anvist, så hunden ikke reagerer for voldsomt på kostændringen. Der er forskellige anbefalinger, alt efter hvilken race og størrelse din hund har. Men husk at spørge din dyrelæge til råds.

Se udvalget af diætfoder og andre hjælpemidler til dit kæledyr her

Se flere muligheder her:

Gode råd til at undgå at få en hund med diarré

Diarre hos din hund er svært at undgå men kan kureres

Comments are closed.