HomeFugle › Forkæl fuglene i haven med flotte fuglehuse

Forkæl fuglene i haven med flotte fuglehuse

Fuglene i haven bliver vilde med fuglehuset! (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Fuglene i haven bliver vilde med fuglehuset! (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Hvem elsker ikke at iagttage de små vildtfugle i haven og i naturen? Selvom de små fugle er hårdføre, er der stadigvæk mange, som må bukke under for den hårde kulde og sne, som følger med de danske vintre. Hvis du ønsker at hjælpe de små fugle til at være bedre rustet til vinteren, så har du løsningen her. Et stort udbud i fuglehuse, som passer til ethvert form for behov.

Fuglehuse til forskellige fuglearter

Der forhandles forskellige typer af fuglehuse til forskellige situationer og behov. Fuglehuse i form af reddekasser forhandles i forskellige størrelser, former og varierende hul omkredse, så de passer til de forskellige fuglearter man finder i haven. En blåmejse har for eksempel andre behov end en solsort. Derfor kan det være en god idé først at gøre sig klart, hvilke fuglearter du har i din have, for derefter at investere i fugle huse til dem.

Placering af fuglehuse

Det bedste vil være sydvestvendte, da solen ikke står direkte ind på den om sommeren og overopheder boligen. Samtidig skal den være minimum 2 meter fra jorden og der skal helst være over 5 meters afstand fra fuglehus til fuglehus, for at hindre rivalisering blandt fuglene. Vildtfugle har et særligt stærkt instinkt for overlevelse og sikkerhed og vil ikke bruge fuglehusene, hvis de ikke føler sig trygge. Et fuglehus med foderbræt kan også være en rigtig god idé, da den byder vildtfuglene ind til middag på en sikker måde, hvorfra du stadigvæk kan nyde synet af de små fugle. Fuglehusene i træ er af god og solid kvalitet, skabt så fuglehusene kan holde i flere sæsoner. De skal dog vaskes med kogende vand en gang om året, for at desinficere for mider og andet skravl.

Køb dine fuglehuse her

Find tilbehør til kæledyr her:

Fuglebure – find det, der er bedst til din fugl

En hund kan bruge et hundehus hver dag

Comments are closed.